Instagram Facebook YouTube

School- en volksfeest Lievelde: 29, 30 en 31 mei 2021

Lievelde?

Lievelde?
Welkom in Lievelde, een prachtig dorpje in de Achterhoek, gelegen aan de oude weg van Groenlo naar Lichtenvoorde. Een kerkdorp behorend bij de gemeente Oost Gelre, prima bereikbaar via de N18 of  per trein of bus. Midden in de mooie Achterhoekse natuur, een uitstekende plek dus om te vertoeven. Heerlijk fietsen door het Oud Hollandse coulisselandschap over mooie  fietspaden of te voet genieten van wat de Achterhoek zo uniek maakt.

Toerisme
Lievelde heeft veel te bieden, toeristische attracties zijn er volop. Zo kunt u bij Openlucht museum Erve Kots kennis maken met het oude boerenleven op een Saksische boerderij en genieten van een heerlijke pannenkoek. Aan de overkant bij Kaasmakerij Weenink zult u verrast worden door de unieke ontmoeting tussen koeien, kaas en kunst en kunt u zich bekwamen in het boerengolfspel. Het Avog's crashmuseum geeft de luchtoorlog van '40-'45 boven de Achterhoek weer.

Meer...
Lievelde biedt echter nog meer… Kinderen hebben de dag van hun leven bij speelparadijs Megapret. Proef zelf de heerlijke Achterhoekse wijn bij Wijndomein de Besselinkschans of ga kamperen in landelijke sfeer bij kampeerboerderij Beusink, minicamping Van Lovelei of  Forellenpark Lievelde. Een potje biljarten kan bij café de Barbier en overnachten en lekker dineren bij Hotel Restaurant Reyrink.

Actief verenigingsleven
Lievelde, met zijn ruim 1400 inwoners, is een hechte gemeenschap met een zeer actief verenigingsleven, breed variërend van sport, dans, toneel en muziek tot bijvoorbeeld belangenbehartiging. Carnaval wordt elk jaar volop gevierd en zeker ook de jaarlijkse kermis, het weekend na Pinksteren, is een feest, dat leeft bij jong en oud.

Laat een reactie achter

terug naar boven